שמן אתרי - אגוז מוסקט Nutmag 10 ml

"מקור השמן- אינדונזיה, סרילנקה, דרום הודו וכמו כן מיוצר השמן באירופה וארה""ב מאגוזים מיובאים
מרכיבים פעילים-80% monoterpene hydrocarbons, camphene, pinene, dipentene sabinene, safrol, cymene, 4%-8% geraniol, borneol, linalol, terpineol,elemincin, eugenol
עץ ירוק עד המגיע לגובה של עד 20 מטר, לצמח גוון חום אפרפר ופרחים צהבהבים, האגוז עטוף בקליפה בצבע אדום מבריק ונקראת מקה, שמן אגוז המוסקט מופק מהפרי ע""י זיקוק בקיטור.
השימוש באגוזי המוסקט החל לפני אלפי שנים כתיבול למזון, ובעיקר כתיבול לבשר. התנאים הסניטרים בתקופה הקדומה היו ירודים מאוד ובכדי למנוע הרעלות ודיזנטריה השתמשו בתבלינים מחממים ומחטאים בכדי לשמור על בריאות הסועדים. שמן אגוז המוסקט הנו אנטספטי ואנטי בקטריאלי.
לאחר אכילת מזון קשה לעיכול כגון בשר או לאחר ארוחה דשנה כאשר הקיבה מלאה ומקשה על הנשימה שמן אגוז מוסקט מזרז עיכול, ממריץ הפרשת אנזימי עיכול, נוגד עוויתות במערכת העיכול ומקל על בעיות גזים. הוא אנטי אוקסידנט, מאלחש, מחמם, אנטי ראומטי במיוחד לאנשים שמערכת העיכול שלהם איננה עובדת כסדרה ובגוף מצטברים פסולת ורעלים השוקעים בפרקים.

במפתיע שמן אגוז מוסקט נחשב לשמן אפרודיזיאק(מעורר מינית) תכונה זו קשורה כנראה לאיכויות המחממות והממריצות של השמן.
ברפואה המסורתית משמש אגוז המוסקט לטיפול בבעיות עיכול, כאבי בטן, גזים, הרעלת קיבה, ראומטיזם, כאבי שרירים וטיפול בדלקות בשריר או עצב.

המרכיב EUGENOL הנמצא בשמן נחשב כחומר מונע סרטן בעיקר במעי הגס
שמן אגוז המוסקט הנו בטוח לשימוש ואינו רעיל."

תיאור טכני: 10cc
₪52.0